Wie ‘Armando’ zoekt op het internet stuit al snel op de volgende ‘feitelijke’ informatie:

Armando (Amsterdam, 18 september 1929) is een Nederlandse kunstschilder, beeldhouwer, dichter, schrijver, violist, acteur, journalist, film-, televisie- en theatermaker. Zelf ziet hij zijn werk als Gesamtkunstwerk, waarvoor zijn ervaringen uit de Tweede Wereldoorlog in de omgeving van Kamp Amersfoort de basis vormen.

Armando. Expositie “Overmacht”.
Vlnr. Paloma Garcia, Armando, Peter Post.

Op de website van het Cobra Museum Amstelveen, waar afgelopen jaar de tentoonstelling Armando vs Armando te zien was, is te lezen:

“In zijn atelier, gevestigd in een oude kazerne in Potsdam, net buiten Berlijn, werkt de inmiddels 83-jarige kunstenaar nog iedere dag aan zijn indringende doeken. Met de bezetenheid en de bevlogenheid van een schilder die leeft voor zijn kunst. (…)
Het werk van een schilder op leeftijd in zijn algemeenheid roept interessante vragen op. Wat kenmerkt het latere werk? Spreekt er meer levenservaring uit en gooit een schilder naarmate de tijd vordert zijn innerlijke remmingen overboord? (…)
Uit het recente werk van Armando spreekt een bevrijding. De doeken zijn groots en raak met spannende abstracte studies die lijken te verwijzen naar mysterieuze en hogere zaken die het leven van alledag overstijgen.(…)
Armando is geen mythe. Integendeel, hij is aards en werkt hard en hij werkt door. Hij laat zich leiden door zijn onverwoestbare geest wiens lichaam het soms maar moeilijk bij kan houden.”

Armando neemt met zijn werk sinds vele jaren binnen de Nederlandse hedendaagse kunst een volstrekt eigen positie in. Ondanks de sleutels die hij ons – middels Duitse titels, verhuld verwijzend naar oorlog en geweld – aanreikt blijft zijn werk geheimzinnig en raadselachtig. Wij staan voor zijn werken als de man in Kafka’s Vor dem Gesetz: mocht er überhaupt een verklaring zijn dan schuilt die (te) diep
verscholen in onszelf.

Armando. Post + Garcia

De afgelopen jaren realiseerde Galerie Post + García een bijzondere editie werken in carborundum met Armando. In Atelier Mas de Flors werden zo’n 25 verschillende motieven in kleine oplages gedrukt. Deze hoogwaardige materiedrukken zijn uiteraard door Armando met de hand gesigneerd en genummerd.

De werken zijn exclusief te koop bij Galerie Post + García Maastricht. Daarnaast hebben wij ook een uitgebreide collectie schilderijen van Armando beschikbaar.

Bekijk alle beschikbare werken